Böcker

Sånt som försvinner

October 25, 2019

Det är lite som meditation att läsa Beatrice Alemagnas nya bilderbok Sånt som försvinner. Allt som jag bläddrar så försvinner saker. Eller förändras. Musiken flyger ut i världen, dystra tankar tar slut och ångan skingras från en kopp. 

Det är så utsökt gjort och Alemagna har verkligen tagit vara på bokformatet som sådant. Varannan sida är transparent och beroende på om det transparenta bladet ligger till höger eller vänster i uppslaget så förändras bildens betydelse. Fick på riktigt rysningar i kroppen när jag läste boken för första gången.

Och trösterikt nog så finns det en sak som aldrig försvinner. Den saken skildras inte i ord, bara i bilden. I omfamningen, i värmen, i Alemagnas karakteristiska självlysande neonfärger. (Men den får ni slå upp själva.) Det är så vackert och finstämt och rymmer många leenden. Var rädd om den! <3

No Comments

Leave a Reply