Böcker

Idde och Hajen

October 25, 2019

Alltså den här hjärtknipande och kärleksfulla berättelsen om längtan efter ett alldeles eget husdjur! <3 <3 <3 Har läst den flera gånger och blivit tårögd varje gång.

Idde och Hajen av Ellen Ekman handlar om Idde som så gärna vill ha en katt. Hon har läst massor av kattböcker, skrivit tjatplakat och önskat länge. (Igenkänningen här!) Men mamma har sagt nej. Och nej, och nej. Men så plötsligt en dag säger hon ja.

Idde och mamma ska åka till ett katthem och välja ut en katt som ska få följa med dem hem. Den lyckan! Väl på katthemmet träffar de flera olika katter, med alldeles egna personligheter och sorgsamma livsöden. Och längst in i ett rum, gömd i sitt katthus, ligger den jätteskygga Hajen… 

Ellen Ekman är så bra på att skildra vardagen i sina bilder. Det finns mycket igenkänning – som vardagsstöket med oöppnade brev på hallmattan och trasiga kattleksaker på katthemmet. Tycker extra mycket om detaljen att boken Historien om någon ligger slängd under sängen (där ju någon var en katt). 

No Comments

Leave a Reply