Böcker

Vi är alla helt utom oss

March 1, 2018

Jag har precis läst Karen Joy Fowlers Vi är alla helt utom oss och tyckte väldigt mycket om den. Så varm och gripande och rolig! Det är en uppväxt- och familjeskildring som berättas av Rosemary, 22 år. Men det är mycket som Rosemary inte pratat om på väldigt, väldigt länge. Hon har inte pratat om familjens stora sorg och skuld. Hon har inte pratat om varför hennes syster Fern försvann 17 år tidigare, och varför hon inte sett sin bror Lowell på tio år.

Läsupplevelsen blir bäst om en inte vet så mycket mer än så! Bara läs!

Det handlar också ganska mycket om minnen. Vad en minns och huruvida en kan lita på dessa minnen…

“Språk gör så med våra minnen – förenklar, förstelnar, kodifierar, mumifierar. En ofta berättad historia är som ett fotografi i ett familjealbum – till slut ersätter den det ögonblick den skulle föreviga.” (s 64)

2 Comments

  • Reply Vargnatts bokhylla March 1, 2018 at 20:24

    Den är verkligen bra!

    • Reply Emma March 4, 2018 at 11:56

      Ja! Kul att du också tycker om den! 🙂

    Leave a Reply