Böcker

Jeg rømmer

April 23, 2017

Jeg rømmer 1Jeg rømmer 2Jeg rømmer 3
På baksidan av Mari Kanstad Johnsens Jeg rømmer står det “Noen ganger trenger man en selvlysende kanin”. Såklart! Det här är en ljuvlig bilderbok utan ord, som handlar om en flicka som flyttar till en ny stad och börjar en ny skola. Hon känner sig mycket ensam. Hon får inga kompisar i den nya klassen och hennes föräldrar är upptagna med att renovera. En natt ser hon något märkligt på andra sidan sjön. Små lysande prickar. Hon bestämmer sig för att rymma och ta sig dit…

Tänk om man kunde presentera ensamma bokkaraktärer som längtar efter en vän för varandra! Tillexempel borde rymmarflickan och Hélène (Jane, the fox and me) hitta varandra i världen.

Det är mycket charmiga bilder i boken och det är så fint att en kan läsa den oavsett språk!
Läs också Mari Kanstad Johnsens Livrädd på playan

No Comments

Leave a Reply