Böcker

Kattmössan

September 6, 2016

Kattmössan-emmahakansson.se

Eva Lindströms böcker är bland de roligaste jag vet. Det är en särskild sorts kul melankoli, kanske man kan säga.  Kattmössan är ett av hennes tidigaste verk, och publicerades 1988. Berättelsen börjar med att Britta Frids älskade lilla angorakatt Bruno är försvunnen. Hon letar och letar men Bruno kommer inte tillbaka. Magen gör ont av oro. En dag, när Britta går hem till Birger som bor en bit bort, för att fråga om han har sett en katt stryka omkring får hon se något fruktansvärt!!!

“Birger den förskräcklige, den skjutgalne jägaren! Alla rävar, harar, hjortar, allt, allt, allt på fyra ben hade han skjutit. Skogen var tom. Vintern var snart här och Birger behövde en pälsmössa. Det som fanns kvar av min ovanligt vackra, oskyldiga katt skulle värma Birgers flint! Så var det.”

Bruno ligger på Birgers hatthylla! Inte som katt, utan som hatt.

Då börjar del två av berättelsen. Hämnden…

 

Flera Lindströmstips:
Musse
Vi är vänner
Limpan är sugen –>
LimpanärsugenInstagram

 

No Comments

Leave a Reply