Bibliotek, Böcker

Boktips från ett bibliotek

August 22, 2016

Linköpingsstadsbibliotek2-Instagram1 Linköpingsstadsbibliotek-Instagram1 Linköpingsstadsbibliotek3-Instagram Linköpingsstadsbibliotek4-Instagram Linköpingsstadsbibliotek5-Instagram Linköpingsstadsbibliotek6-Instagram Linköpingsstadsbibliotek7-Instagram Linköpingsstadsbibliotek8-Instagram Linköpingsstadsbibliotek9-Instagram

Under augusti har jag boktipsat ganska mycket på bibliotekets Instagramkonto (@linkopingsstadsbibliotek). Det har sett ut lite såhär:

a) Tips på en lekfull bok för de allra minsta! Den stora stygga vargen klär på sig och gör sig redo att…att…ja, det får ni se på sista sidan!

b) “Hela mitt liv har handlat om att göra motstånd. Att stå emot. Jag är trött på det. Nu ska jag en gång för alla krossa all den skit som placerar oss i fack och hindrar oss från att vara som vi är.” Bim Eriksson ur den grafiska romanen Det kändes lugnt när mina känslor dog

c) Har du en stund över? Då kan vi tipsa om dessa noveller som kommer i ett behändigt format!

d) “Rymden rymmer allt i världen. Mycket mörk och väldig är den. Natten råder överallt. Allt är stort och tyst och kallt.” Tips på en filosofisk berättelse om universum och varandet på rim: Mitt bland stjärnor av Lotta Olsson & Olof Landström

e) Favoritmening: “Hjärtat rörde sig som ett djur i bröstkorgen.” Tips – Händelser vid vatten av Kerstin Ekman 💦

f) Okej, man får ju inte skriva i bibblans böcker, men ibland hittar vi ändå små gömda meddelanden mellan sidorna! 😊 Och så detta: “Jag måste skriva om mitt slut | du läser mig som en öppen bok | men ju mer du läser desto mindre vill du veta” ur boken: -PS. Lycka till ikväll

g) Kanske är ni fler som längtar efter Bondens marknad? I Lotta Kühlhorns Frukt och grönt har hon samlat just recept som är bra att ta fram när man har korgen full av kål och annat gott. 

h) Tips på en magiskt fin bok om hur Wes Andersons film Fantastic Mr. Fox kom till, filmen som i sin tur baseras på Roald Dahls bok med samma namn. Hängde du med? 🙂 Boken rymmer till exempel dockor, sketcher, färgprover och intervjuer.

i) “Den skönaste känslan som finns är att få en fördom spräckt. Den känslan fick jag inte i helgen.” På 751! sidor samlar Hanna Hellquist sina krönikor och kåserier. Tips tips!

2 Comments

  • Reply The making of Fantastic Mr. Fox – Emma Håkansson September 4, 2016 at 07:01

    […] För någon vecka sedan tipsade jag om The making of Fantastic Mr. Fox av Michael Specter, som visar hur Wes Andersons film Fantastic Mr. Fox blev till. Jag ville bara visa lite mer av boken! Filmen är alltså gjord med hjälp av dockor och stopmotionteknik. Boken innehåller fotografier på Roald Dahls skrivarstuga, manusanteckningar, intervjuer med bland annat Wes Anderson och Jason Schwartzman, tidiga teckningar på djur och den omdiskuterade formen på deras byxor, småskalig rekvisita, räviga färgskalor och bilder från inspelningarna… Det är en väldigt rolig bokbläddring! […]

  • Reply Boktips från ett annat bibliotek – Emma Håkansson January 1, 2017 at 22:34

    […] Och såhär har tidigare tips sett ut: Boktips från ett bibliotek […]

  • Leave a Reply