Böcker

Kunskapens frukt

October 2, 2014

Boktips: Liv Strömquists nya bok Kunskapens frukt. Informativt, skrämmande och roligt om det kvinnliga könsorganet – hur det har uppfattats och talats om ur ett historiskt perspektiv och hur historien påverkar hur det uppfattas och talas om idag. Boken gör nedslag i olika epoker och kulturer – från stenåldern fram till The Latin Kings. Det handlar om vilka föreställningar som finns och har funnits om den kvinnliga vs. manliga kroppen, sexualiteten, orgasmen och om hur viktigt språket är: hur man benämner könet och vilka konsekvenser det får. Om hur kvinnans kropp och sexualitet hela tiden konstrueras i relation till mannens – först som en sämre version och sedan som motsats. Och om föreställningar och tabun kring mens och hur mensskyddsföretag fortsätter att producera bilden av mens som något skämmigt.

2 Comments

  • Reply Veronica February 28, 2016 at 23:43

    Din blogg är magi – kan inte sluta bläddra!

    • Reply Emma March 8, 2016 at 22:13

      <3 Tack snälla!

    Leave a Reply