Böcker, Film & TV, Teckningar

Vidare

March 31, 2014

Dagarna är mest uppsats för tillfället, boka diktafoner, transkribera, hålla ordning på hundra olika dokument, balansera böcker i hög. Men ibland. Planterar om alla blommor, bokar Medelhav, tittar på den hjärtskärande Eldflugornas grav, blundar i solen och läser Under all denna vinter. Den senare handlar om Helene som flyttat långt från barndomens skärgård till Västerbottens inland, och som ska få besök av modern, ett besök som präglas av oro och stapplande försök att hitta tillbaka till varandra efter lång tid. Stämningen är kvav, skogen runt, snön, lavendelskorpor utförda exakt som moderns. Boken består dels av romanen och dels av en arbetsdagbok där man får följa Negar Nasehs skrivprocess, hennes tankar, farhågor och intryck från det runtomkring.

2 Comments

  • Reply em. March 31, 2014 at 09:11

    Åh “Eldflugornas grav” är så himla ledsam. Men fin! Medelhav skulle jag också vilja boka, håhå!!

    • Reply Emma March 31, 2014 at 09:16

      Hoho, längtar ungefär lika mycket till Medelhavet som att gå till en bokaffär och vilja ut vilka pocketböcker som ska få följa med. Å, vi måste åka på fotoutflykt snart förresten! Vore så kul, med picknick!

    Leave a Reply