Böcker

Boktips

August 11, 2013

Här är två boktips på böcker jag tycker om.

Först Klara Perssons bilderbok Maximilian och Minimilian som handlar om vännerna Maximilian och Minimilian, den ena är så stor så han kan bära runt på den andra, den ena är så liten att han kan sitta på den andras axlar. En dag tröttnar Maximilian på att vara stor, och Minimilian tröttnar på att vara liten – och de undrar om de inte kan byta. Speciella och lekfulla illustrationer i dova pastellfärger.

Så  Lilli Carrés grafiska romansamling Heads or tails, med berättelser som Wishy washy (på bilden) som handlar om vem man är efter att man i en olycka förlorar känslan för saker och ting. Boken är en samling av Carrés verk de senaste fem åren och historierna och bilderna är finstämda och väldigt snygga.

1 Comment

  • Reply Tips på bilderböcker – Emma Håkansson June 28, 2016 at 17:26

    […] Perssontips: Maximilian och Minimilian) Och poddtips: I Augustpodden kan man höra Malin Axelsson samtala om boken, samt andra av […]

  • Leave a Reply