Platser, Uncategorized

New York, New York

June 25, 2013


Nu börjar jag landa i tillvaron igen. Kartongerna är uppackade, sommarläshögen växer och flädersaften drar sig i kylen. Mellan flyttar och midsommarfirande så for jag, Malin och mamma till New York: dagar av långa promenader, höga hus, pannkakor, parker, många och plötsliga skyfall och gulliga ekorrar.

Mina bästa grejer: att åka båt runt Frihetsgudinnan i kraftig vind – se Manhattans och Jersey shores skynlines resa sig sida vid sida, titta på utsikten från Top of the rocks, äta supergod cheescake från Eileen’s Special Cheesecake, promenera i Central Park och läsa om saknad och kärlek på bänkar, titta på hundra ekorrar och ett bröllop mitt på en bro. Så Lejonkungen på Broadway (häftig scenografi kan jag lova), konst och lunch på MOMA‘s takterass, köpa med fika från Chelsea market och promenera längs den gamla tågspårsparken High Line och dricka chokladdrinkar på Max Brenner. Det kanske bästa av allt var matmarknaden Smorgasburg i Brooklyn, där man kunde köpa små portioner av massor av mat och äta vid vattnet. Vidare att promenera i Williamsburg där en gräsmatta var utrullad mitt i gatan dagen till ära, titta på konst & spetsklänningar på Artists&Fleas, leta blixt i den sjukt stora fotoaffären B&H photo och köpa lösviktsjellybeans i economycandyaffären.

3 Comments

 • Reply Name June 25, 2013 at 20:46

  Håller med varje ord och det bästa resesällskap jag kunde ha fått hade jag med mig! Kram Mams

 • Reply Linnéa June 26, 2013 at 10:36

  vilka fina foton! låter som att ni hade en bra resa & kul att ni var på smorgasburg!

  • Reply Emma June 27, 2013 at 20:23

   Tack! Och tack för tipsen! 🙂

  Leave a Reply