Film & TV

Önsketittfilmer 2013

January 13, 2013


Filmer jag ser fram emot 2013. Vilka filmer ser du fram emot i år? Tipsa gärna!

Before midnight (En tredje del av Richard Linklaters kärlekshistoria om Jesse och Celine. Nu har det gått nio år sedan den förra filmen och det ska bli spännande att se hur det har gått för dem, och hur filmen står sig i relation till fina Before sunrise och Before sunset.)

Django Unchained (Tarantinos nya!)

Hungergames 2: Catching fire (Jag tyckte förvisso att första filmen var en stor besvikelse i jämförelse med boken, men jag måste ändå se tvåan. Och läs böckerna om ni ännu inte gjort det.)

Kick-Ass 2 (Hit girl!)

Kill your darlings (Har inte hört så mycket om den här men Beat-poeterna Ginsberg, Kerouac och Burroughs som samlas på grund av ett mord!)

Les Misérables (Min favoritmusikal, kan nog sjunga med i alla låter. Dessvärre. Kan inte bärga mig!)

Monica Z – Ett lingonris i cocktailglas (Monica Zetterlunds liv.)

Nymfomanen (Lars von Triers nya. Och Charlotte Gainsbourg i huvudrollen igen!)

Only god forgives (Såg Z’s bakgrundsbild på datorn föreställande en slagen Gosling, och när hon berättade vad den handlade om ville jag genast se!)

The great Gatsby (Utifrån Fitzgeralds bok, som jag har haft på läslistan i flera år så det blir bra med en deadline nu. Filmen verkar fantastisk.)

The Place Beyond the Pines (Gosling igen.)

Wrong (Verkar knäpp och fin.)

Gosh, och efter att ha läst Linnéas “filmer-att-se-fram-emot-inlägg” så måste jag lägga till Mood Indigo, The Grand Budapest Hotel och Känn ingen sorg. Även om de inte verkar komma förrän 2014. Fint att ha så mycket filmer att se fram emot!

5 Comments

 • Reply sofia January 13, 2013 at 19:51

  så fina tips! jag längtar också efter hunger games 2 och monica z -filmen. och sen ska jag försöka se searching for sugarman också, har inte sett den än, har du? kram kram från linköping.

  • Reply Emma January 14, 2013 at 18:31

   ja, såg den för någon vecka sedan. just när jag tittade på sugarman så tyckte jag att den var fin, som miljöfilmningarna och själva konserten man får se. men sen när vi har pratat om den efteråt tycker jag att den är mer ledsam, och att man hade velat höra mer från huvudpersonen. men värd att se ändå! kramkram från lund 🙂

 • Reply Linnéa January 13, 2013 at 22:21

  alltid bra med tips! jag har gjort en egen lista på bloggen!

 • Reply Malin January 14, 2013 at 08:56

  Wow vad många filmer! Djangoo? Realy? Det trodde jag inte.. trodde du ville se den här hunden frankenstein av tim burton 😉
  Saknar dig!! <3

  • Reply Emma January 14, 2013 at 18:34

   Den vill jag också se. Ah, bra filmår! Saknar dig också. <3

  Leave a Reply