Analogt, Film & TV, Uncategorized

Konica Auto S3

January 9, 2013


I september hittade jag en sliten Konica i ett glasskåp på Erikshjälpen och fotobutiken dömde ut ljusmätaren när jag bytte batterier. Men idag kom första rullen! Det är något visst med analoga kameror. Ljudet när man drar fram rullen, osäkerheten kring om motiven klarar sig hela vägen till papperskopior och att sedan överraskas för att man glömt vad som fotograferats. Så, datorsalsdagar, tittar på kortserien Bletchley circle (ligger kvar på svtplay i några veckor till), tittar slut på hjärtknipande Mitt så kallade liv och köper hem små semlor för att lindra eventuella tentaplågor.

2 Comments

  • Reply em. January 9, 2013 at 17:21

    Åh, vad fina! Jag köpte en Canon 600D till mig själv i julklapp, med fjärrkontroll. Du kanske kan ge bra tips, jag har nämligen ingen riktig koll på vad jag gör, trots Martins lektioner!

    • Reply Emma January 9, 2013 at 18:08

      Åh, vad roligt! Har ingen koll på Canon men vi får ha fotofikor och prova en massa! (Åh, fotofikor, en av mina allra bästa aktiviteter! Typ prova ett fik och lär dig något nytt om kameran.) Jag kör mest på trial&errormetoden. Min fjärrkontroll har bara en avtryckarknapp, det kan ju vara lite olika det med. Men det är nog bäst att lära sig kameran först, fjärren är nog rätt lätt att manövrera sen.

    Leave a Reply