Böcker, Film & TV, Platser, Uncategorized

Dagar

November 27, 2012


Så går det vidare. Jag går till Hökeriet, efter Linneas lundatipslista, får smaka en hård karamell och dricka porslinskoppskaffe i det lilla rummet bakom disken. Det hänger gamla skira underkläder på en tvättlina i ett hörn av rummet, så en liten vit kamin. Som att vara i en astridlindgrenfilm, eller i farmor och farfars källare. Vi börjar läsa Cirkeln, högläsning, så den kommer nog räcka fram till jul. Så gör vi god soppa och börjar titta igenom triologin Paradiset (finns på Lunds stadsbibliotek. Såg tredje delen för flera år sedan som handlar om när Kerstin och Hans ska tapetsera om sin sommarstuga vid Torneälven, och den var väldigt fin vill jag minnas). Vi går på studiebesök med skolan, till polisen och Malmö stadsbibliotek och blir bjudna på klassmingel med goda dumplings. En dag pluggar vi på Café Bistrot Oh la la! till vinylmusik och fransk omelett. Jag går till Lilla kafferosteriet och köper med provsmakskaffe hem. Favoriten: Antigua från Guetemala. Så får vi besök av Es föräldrar, äter gott på restaurang och åker till Arken utanför Köpenhamn och tittar på konst av indiska konstnärer och Damien Hirst. Så havet, piskvindar och stora vågor. Och artikelskrivning. Papper på hög och ryggont.

2 Comments

  • Reply Linnéa November 27, 2012 at 09:04

    vad fint att du hittat till hökeriet! och att listan kom till användning, även om jag inser att den kanske behöver uppdateras lite. skulle för övrigt så himla gärna vilja åka till arken en dag, har aldrig varit där. älskar den där klädkreationen som ser ut som en karusell!

  • Reply em. November 27, 2012 at 09:30

    Åh, cirkusklänningen, och ÅH lejonaxeln!! Tänk att ha en rivig kompis med sig hela tiden, va. Vad tycker du/ni om Cirkeln so far?

  • Leave a Reply