Platser, Uncategorized

Berlin torsdag

March 27, 2012

Berlin dag två: Frukost på Bar Gagarin igen, solen som sällskap. Promenad och förtjusningen över alla fasader – trasiga, färgglada, nedklottrade, ståtliga. Det allra godaste kaffet (någonsin?) på Bonanza Coffee Heroes (Oderberger Str. 35, Prenzlauer Berg) med ljudet av kaffebönsmalning i bakgrunden. Så busstur förbi stora museum till Holocaust Memorial (Cora-Berliner-Strasse 1, Mitte) – det judiska monumentet till minnet av förintelsens offer. Stora stenblock och skarpa skuggor. Vila i TierGarten, stora skulpturer och lekande hundar. Middag på The White Trash Food (Schönhauser Allee 6–7, Mitte) – supergod chèvresallad och stor lemonad. Inredningen en blandning mellan amerikansk diner och gammal kinesisk restaurang – med tatueringsstudio, liveband och tavlor där hundögon blinkar i rött. Så felaktig adress och mörka gränder men plötslig inbjudan till den mysiga kvartersbaren Neu! (U2 Eberswalder Str.) med gulligaste bordsgrannen. Slutligen trött dans på Magnetic club som kanske inte visade sin bästa sida (Falckensteinstr. 48) men ändå mötte upp oss med Lykke Li.

1 Comment

  • Reply Berlinguide – Emma Håkansson July 19, 2015 at 18:39

    […] för mer tips – när vi var där 2012: Onsdag Torsdag […]

  • Leave a Reply