Platser, Uncategorized

Berlin onsdag

March 27, 2012

Berlin dag ett: flygbuss och färd mitt i natten, färggladaste boendet: Ostel Hostel Berlin med GDR-inredning, volleybollplan och härliga tapeter. Bästa frukosten på Bar Gagarin (Knaackstrasse 22–24, Prenzlauer Berg) med stora plocktallrikar och färskpressad juice och mysig inredning. Så promenader i okända kvarter, stora ruffiga byggnader och kontrasterna mellan fint och fult, gammalt och nytt. Så Berlin Wall East Side Gallery i solnedgången- den 1,3 km långa bit av muren som finns kvar och numera är fylld av konst och graffiti och klotter (Mühlenstrasse, Friedrichshain). Goda vegetariska hamburgare på Yellow sunshine (Wiener Straße 19) och helmurriga baren The Black Lodge (Sanderstrasse 6) med röda sammetsdraperier, Bob Dylan, Bill Callahan och Timber Timbre i högtalarna, och extra tjusiga drinkar. Fin dag!

2 Comments

 • Reply Emma April 13, 2012 at 09:33

  Hej fina Emma!
  Vad glad jag blev när jag såg dina inlägg om Berlin. Ska själv dit tillsammans med mannen min nästa vecka. Toppen med alla tips.
  Ska förresten länka till din blogg via min. Ha en härlig dag!
  Emma

 • Reply Berlinguide – Emma Håkansson July 19, 2015 at 17:28

  […] för mer tips – när vi var där 2012: Onsdag Torsdag […]

 • Leave a Reply