Platser, Uncategorized

Berlin fredag, lördag

March 29, 2012

Berlin dag tre: den ofrånkomliga inte-hitta-målen-är-stängda-dagen och kameraögat var mestadels hårt stängt. Försök att prova nytt frukostställe – men rekommendationerna Morgenrot (Kastanienallee 85, Prenzlauer Berg) var tillfälligt stängt och Wohnzimmer var ovanligt svårhittat så morgonkaffet intogs påkafé Möbel som var fint inrett. Så konstnärskollektivet Kunsthaus Tacheles (Oranienburgerstrasse 54–56A, Mitte) som var barrikaderat och omringat av polisbilar – runt: en blandning av hoppfull dans och uppgivenhet. Mer konst på Hamburger Bahnhof där vi märkte att i stort sett alla samlingar var stängda för omhängning – men vi fick åtminstone se en häftig utställning av Ryoji Ikeda: kontraster, svart och vitt, den maniska uppräkningen av evigheten, ljuset, ljudet, plastsockor. Fluffigt kaffe och passionstårtsbit vid vattnet. Kvällen innehöll cava och plump på hotellrummet, vietnamesisk mat, livemusik i en knökfull rökig källare i uppochnerbaren Madame Claude (Lübbener Straße 19), kaffe på den mysfina, trånga baren Konrad Tönz med femtio-sextiotalsmusik (Falckensteinstr. 30) och slutligen helt lycklig dans på klubben Bassy (Schönhauserallee 176A) till northern soul medan en äldre skäggig herre blåste såpbubblor från scenkanten. Det börjar gunga i knäna så fort jag tänker tillbaka, så vilsendagen slutade utmärkt till slut.

Berlin dag fyra: det säkra frukostkortet Bar Gagarin en sista gång, solen varmare än innan, plump i väntan på det solpressade. Så tur till den övergivna flygplatsen Tempelhofs flygplats, vila Treptower Park och titta på det enorma sovjetiska monumentet över landets fallna soldater. Så Computerspielemuseum (Karl Marxallee 93A) med gamla tv-spel och joysticks i mänsklig storlek. Avslutningsvis koreansk mat (nudelsoppa, dumplings), drink på Morgenrot som äntligen var öppet och sist men inte minst stora våfflor på charmigt fik in på natten.

Här har Erik lagt upp några bilder och här kommer nog Sven att fylla på med bilder allt eftersom filmerna framkallas.

Tack gänget för en finfin resa! <3

1 Comment

  • Reply Berlinguide – Emma Håkansson July 19, 2015 at 18:46

    […] Och för mer tips – när vi var där 2012: Onsdag Torsdag Fredag-Lördag […]

  • Leave a Reply